088-1002600

Nieuws

CBS: Veel werknemers last van teveel werkstress

Geplaatst 3 december 2018

Uit cijfers van het CBS blijkt dat werkstress beroepsziekte nummer één is in ons land. Ruim veertien procent van de Nederlanders meldt zich jaarlijks ziek omdat ze kampen met een burn-out, en vijf procent van deze groep zit daardoor zelfs langdurig thuis op de bank. Deze percentages maken duidelijk dat veel werknemers teveel werkstress ervaren.

Komen deze cijfers over werkstress ook overeen met de situatie in de transportsector? Wat kan hier aan gedaan worden?

Hoge kosten door burn-out

Zowel het CBS als TNO en ArboNed verdiepten zich in de werkstress van de gemiddelde Nederlandse werknemer. Een burn-out door stress op het werk komt steeds vaker voor in Nederland. De jaarlijkse verzuimkosten lopen daardoor steeds verder op. Gemiddeld blijft een werknemer door een burn-out 242 dagen thuis, wat leidt tot een totale kostenpost van 1,8 miljard euro.

Stress onder millenials

Softwarebouwer Appical en jongeren coachingsbureau Careerwise ondervroegen 3300 Nederlandse millenials (geboren rond 1990) hoe hun werkplezier kan worden verhoogd. Jongeren blijken namelijk veel last te hebben van stress en een deel van hen zit overspannen thuis. Redenen daarvoor zijn onder andere de bureaucratie op het werk. Teveel regels en richtlijnen zorgen bij millenials voor ergernis en stress. Ze geven de voorkeur aan veel vrijheid in hun werk.

28 procent van de ondervraagden geeft aan dat onmacht en het remmen van vernieuwing echte energieslurpers zijn. Een derde reden waarom millenials op de werkvloer hun werklust verliezen is slecht leiderschap. Een slechte manager of directeur kost namelijk ontzettend veel energie en levert stress op.

Werkstress verlagen

Niet alleen jongeren, maar ook oudere werknemers ervaren regelmatig werkstress. Wie in uw organisatie heeft het niet altijd ‘te druk’? De economie groeit en het aantal transportorders blijft maar toenemen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om als werkgever het werkplezier te verhogen en het stressniveau op kantoor te verlagen:

  • Maak een werkplek en afdeling persoonlijk en warm, bijvoorbeeld door de werkruimte aan te kleden met mooie landschapsfoto’s.
  • Laat werknemers meedenken over hun werk- of productieprocessen. Men voelt zich daardoor meer betrokken, wat het werkplezier verhoogt.
  • Durf als manager medewerkers de vrijheid te geven om hun taak zelf uit te voeren.
  • Zet planten in iedere ruimte. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratie- en geluksniveau onder werknemers verhoogd.
  • Laat privé en werk niet door elkaar lopen. Werknemers voelen zich meer ontspannen wanneer ze ’s avonds geen werktelefoontjes meer ontvangen. Hoog tijd dus om de mobiele telefoon in de avonduren uit te schakelen.
  • Zorg voor frisse lucht en maak regelmatig een wandeling. Een wandeling in de buitenlucht doet ontspannen en verlaagt het stressniveau. Bovendien is het fijn om met collega’s in een mooie omgeving te overleggen, in plaats van op kantoor.

Zorgen voor personeel

In de huidige arbeidsmarkt is het lastig om geschikt en ervaren personeel te vinden. Zorg er daarom voor als werkgever dat u medewerkers het naar hun zin hebben en minimaal ziek zijn. Een (langdurig) zieke werknemer is een steeds groter financieel risico voor de werkgever. ABW kan u hierover adviseren. Neem contact op met een van onze collega’s.