088-1002600

Preventie voor transportbedrijven

De directe en indirecte kosten als gevolg van schade kunnen ver teruggebracht worden door een goed preventiebeleid. ABW werkt samen met preventiebedrijf Claimless B.V. om onze klanten en hun werknemers te trainen in schadepreventie.

Code 95

De code 95 gecertificeerde schadepreventietraining voor chauffeurs bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijktraining, die samen twee dagdelen beslaan. De theoretische, interactieve training heeft als doel een duurzame gedragsverandering tot stand te brengen bij de chauffeurs. Daarmee wordt zowel de frequentie als de hoogte van de schades teruggebracht.

De 1 op 1 praktijktraining kunnen we op locatie van de transportondernemer aanbieden, mits die voldoet aan de normen die het CCV daaraan stelt (Claimless beoordeelt dit). Een gecertificeerde rijinstructeur begeleidt uw chauffeur. We werken hiervoor samen met een grote verkeersschool in Nederland.

Laden en lossen

Een code 95 gecertificeerde training ladingzekering leert uw personeel de lading correct te stuwen en vast te zetten. Tijdens deze training wordt uitgebreid op de theorie en praktijk van laden en lossen ingegaan.

Communiceren

De samenwerking binnen uw bedrijf kan alleen maar efficiƫnt verlopen als de communicatie tussen de directie, planning en werkvloer optimaal is. Veel schades komen voort uit slechte communicatie, weten wij uit ervaring. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn, worden planners en chauffeurs vaak teveel opgejaagd. De training communicatie is speciaal ontwikkeld door Claimless om de communicatie binnen uw organisatie te optimaliseren en daarmee de kans op schade aanzienlijk te verminderen.

Voor meer informatie over schadepreventie kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij ABW of de afdeling acceptatie.