088-1002600

Nieuws

Vernieuw jaarlijks het beveiligingscertificaat van uw voertuig!

Als u recent een personen- of bestelauto of vrachtwagen heeft aangeschaft voor zakelijke doeleinden, dan zal deze voorzien zijn van een aantal anti-diefstalbeveiligingen. Denk daarbij aan een startonderbreker, inbraakalarm of GPS tracking. Bij sommige anti-diefstalbeveiligingen krijgt u een beveiligingscertificaat.

Dit beveiligingscertificaat is standaard 3 jaar geldig en moet daarna jaarlijks opnieuw worden verlengd na een keuring van het beveiligingssysteem. Veel ondernemers zijn zich hier niet van bewust. Wanneer uw voertuig geen geldig beveiligingscertificaat heeft, volgt er mogelijk geen uitkering bij diefstal. Daarom is het van belang om jaarlijks het beveiligingscertificaat van uw voertuig te vernieuwen.

Anti-diefstalbeveiligingen

Bijna altijd is een autoalarm verplicht bij de aankoop van een dure personen- of bestelauto. Vaak moet u na 3 jaar de beveiliging controleren om na te gaan of u nog aan de voorwaarden voldoet. Beter is nog om dit jaarlijks te doen. Bij de afgifte van een beveiligingscertificaat wordt er gekeken naar een drietal zaken: de startonderbreker, het autoalarm en het voertuigvolgsysteem.

Een auto is dankzij een dubbele startonderbreker niet te starten zonder sleutel, transponder of handzender. Een alarmsysteem met sirene en knipperlichten is een uitstekende beveiliging als iemand probeert in te breken in uw auto.

Het voertuigvolgsysteem stuurt een signaal naar de meldkamer als de startonderbreker wordt gesaboteerd of als het alarm van uw auto afgaat. Het alarmsysteem met hellingshoekdetectie gaat daarnaast af als iemand probeert uw voertuig weg te slepen.

SCM beveiligingscertificaat

Is het alarm van uw auto goedgekeurd? Dan ontvangt u een beveiligingscertificaat van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Dit certificaat is bij nieuwe aankopen of installaties 3 jaar geldig. Vervolgens moet het beveiligingssysteem elk jaar worden gekeurd. Dit kunt u laten doen bij een erkend inbouwbedrijf.

Hou er rekening mee dat een verzekeraar de beveiligingseisen kan bijstellen voor uw voertuig. Dit kan zeker het geval zijn als er veel dure auto’s worden gestolen en de beveiliging daarin niet optimaal blijkt.

Wagenparkverzekering

Wilt u hier meer over weten over de beveiligingscertificaten van uw voertuigen in uw wagenpark? Neem dan gerust contact op met uw verzekeringsadviseur. Op de website van KIWA SCM kunt u ook veel informatie vinden over dit onderwerp.