Uitgelicht

Opschorting en verrekening van vracht door de opdrachtgever: Mag dat?

Stel je voor: transportbedrijf 'X' vervoert regelmatig dure elektronica voor een klant. Op een dag laadt hij een grote partij laptops in zijn vrachtwagen om naar een klant te brengen. Onderweg worden er, tijdens een stop, een aantal pallets gestolen. De eigenaar van de elektronica eist een flinke schadevergoeding en legt zich niet neer bij een beroep op de CMR-limiet. De opdrachtgever besluit om de openstaande vrachtfacturen tot de hoogte van het totale schadebedrag onbetaald te laten. Hij gebruikt dit als drukmiddel om 'X' te dwingen de volledige schade te betalen en niet de gemaximeerde schade aan de elektronica. ‘X’ zit met een dilemma, want als hij een deurwaarder inschakelt verliest hij misschien zijn belangrijke klant. Hoe lang kan hij deze beslissing uitstellen?

Opschorting en verrekening van vracht door de opdrachtgever: Mag dat?

19-04-2024 Stel je voor: transportbedrijf 'X' vervoert regelmatig dure elektronica voor een klant. Op een dag laadt hij een grote partij laptops in zijn vrachtwagen om naar een klant te brengen. Onderweg worden er, tijdens een stop, een aantal pallets gestolen. De eigenaar van de elektronica eist een flinke schadevergoeding en legt zich niet neer bij een beroep op de CMR-limiet. De opdrachtgever besluit om de openstaande vrachtfacturen tot de hoogte van het totale schadebedrag onbetaald te laten. Hij gebruikt dit als drukmiddel om 'X' te dwingen de volledige schade te betalen en niet de gemaximeerde schade aan de elektronica. ‘X’ zit met een dilemma, want als hij een deurwaarder inschakelt verliest hij misschien zijn belangrijke klant. Hoe lang kan hij deze beslissing uitstellen?

Boerenprotesten: impact op de wegvervoerder

30-01-2024 De boeren in onder andere Frankrijk, België en Duitsland eisen betere werk- en leefomstandigheden en uiten dit door middel van talrijke protesten. Overal ontstaan protesten waarbij boeren de snelwegen blokkeren. Op sommige plaatsen zijn vrachtauto's aangevallen omdat de boeren de lading zien als oneerlijke concurrentie. Wat voor impact heeft dit op jouw bedrijf en hoe zit het met de vergoeding van de schade?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!